Dansstijlen

In de lessen kleuterdans word er door middel van vrij bewegen en eenvoudige oefeningen lesgegeven. Het kind ontdekt zijn lichaam, de ruimte, zijn emoties, ontwikkeld zijn muzikaliteit en verbeterd zijn coördinaties. Vanuit grote bewegingscontrasten- hoog/laag, breed/smal, snel/langzaam worden zij gestimuleerd te dansen. Alle bewegingen worden begeleid door muziek, zodat vanaf het begin muziek, beweging en dansplezier samengaan.

Jazz leent uit verschillende dansstijlen, technieken, houding en uiteraard muziekstijl. Zo wordt er gevarieerd met de dansen, streetdance, hiphop, musical, afro, contemporary, modern en klassiek. In de lessen werken we samen naar verschillende choreografieën waarbij positie en formatie een belangrijke rol spelen. Je hoeft geen danservaring te hebben om de lessen te volgen.

De Hiphop lessen zorgen voor een uurtje ontspanning en inspanning. Op HipHop muziek leren we verschillende hiphop moves. In de lessen komen de verschillende hiphopdiciplines zoals, tutting, popping & locking, breakdance, dancehall, etc aan bod. De aandacht zal gaan naar gezonde beweging, gecombineerd met veel plezier en gezelligheid. Je hoeft geen danservaring te hebben om de lessen te volgen.

Oriëntaalse dans, in de volksmond ook wel buikdans genoemd, is afkomstig uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Deze passievolle dans is een isolatievorm, waarbij verschillende lichaamsdelen onafhankelijk van elkaar bewegen. De nadruk ligt daarbij op de heupen, het bekkengebied en het centrum van je lichaam. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt is Oriëntaalse dans al eeuwen lang een dans voor vrouwen onder elkaar. Het is een oneindige bron van kracht, inspiratie, zachtheid, sensualiteit en energie. Een dans voor jezelf, om te genieten van alle aspecten van je vrouw zijn, om te ontspannen en plezier te maken. Bovendien een middel om je te uiten en soepel te blijven. Binnen de Oriëntaalse dans vind je veel verschillende stijlen. In de creatieve choreografieën komen deze verschillende stijlen aan bod. Deze lessen zijn geschikt voor alle lichaamstypen en worden gegeven van 16 jaar. Je hoeft geen danservaring te hebben om de lessen te volgen.

Dans je fit en wordt een 50 plussen met pit! De lessen bevatten geen ingewikkelde danspasjes en je hoeft niet lenig te zijn, de nadruk ligt op plezier, ontspanning en gezond bewegen. Dansen verbetert het geheugen, je evenwicht en je houding. Bovendien maakt het je vrolijk. Voor iedereen toegankelijk vanaf 50 jaar. Je hoeft geen danservaring te hebben om de lessen te volgen.

(Deze lessen worden nog niet gegeven, bij voldoende aanmeldingen kunnen de lessen aanvangen, mail naar info@fatimotion.com)

G-dans is de overkoepelende term voor dansen voor personen met een beperking. Dans is een zeer laagdrempelige sport, waardoor personen met een beperking vaak wel kunnen deelnemen aan dansactiviteiten. G-dans omvat dus zowel dans voor personen met een verstandelijke beperking, als dans voor personen met een fysieke beperking.

(Deze lessen worden nog niet gegeven, bij voldoende aanmeldingen kunnen de lessen aanvangen, mail naar info@fatimotion.com)